Dziś mam dla Was banalny sposób na przygotowanie lodów – sorbetów truskawkowych, które skutecznie ochłodzą nas latem. Jest to świetna alternatywa dla zwykłych, niezdrowych lodów. Sorbety owocowe są niskokaloryczne, zdrowe i bardzo smaczne.
Do wykonania sorbetów truskawkowych niezbędne są:
- truskawki lub inne owoce,
- blender,
- pojemniki na lody.
- Takie sorbety można przygotować z różnych owoców, wybierzcie swoje ulubione. Ja wybrałam truskawki, bo właśnie teraz jest na nie sezon. Trzeba korzystać darów natury.
- Umyte truskawki blendujemy i przelewamy do pojemniczków na lody, a następnie wkładamy na kilka godzin do zamrażarki.
- Żeby wyjąć sorbety z pojemniczków należy zanurzyć je całkowicie, na chwilę w gorącej wodzie i gotowe. Smacznego!
16 Responses
wczoraj właśnie robiłam sobie taki sorbet i był pyszny 🙂
prostota jest najlepsza! 😀
pyszności 🙂
wygląda pysznie!
zapraszam do siebie 🙂
am am… zjadłabym
Mmm, super!<3
MOJE ZMIKSOWANE TRUSKAWKI NIE WYTRZYMUJĄ TAK DŁUGO ABY DAŁO SIĘ JE ZAMROZIĆ, SZYBKO JE ZJADAM, sorbet na pewno jest rewelacyjny
Dawno już ich nie robiłam 🙂
zjadła bym
mmm aż mi ślinka cieknie ;D
uwielbiam truskawy w takiej formie! a do tego faktycznie są zdrowe 🙂
ale pysznie wyglądają :)! muszę sobie kupić takie foremki bo już od dawna chodzą mi po glowie :)))))
Pychoty 🙂 Świetnie to wygląda 🙂
Mam takie pojemniczki, więc czas jej wykorzystać 🙂 Podsunęłaś mi świetny pomysł 😉
Mmmmm bosko wyglądają i na pewno są pyszne 😀
świetny pomysł!:*