ZACZNIJ SWOJĄ METAMORFOZĘ JUŻ DZIŚ! Możesz dołączyć do platformy tylko do 12 października.

3 przepisy z masłem migdałowym na zdrową kolację!

Mam dla Ciebie pyszne przepisy z masłem migdałowym idealne na zdrową węglowodanową kolacje. Te przepisy możesz także wykorzystać w planowaniu swojego jadłospisu w Diecie Systemowej.

1. Wafle ryżowe z masłem migdałowym i bananem

przepisy z masłem migdałowym

Składniki:

3 wafle ryżowe
20 g masła migdałowego
120 g banana

Przygotowanie: Wafle ryżowe posmaruj masłem migdałowy i rozłóż banana.

2. Jaglanka z masłem migdałowym

Składniki:

20 g masła migdałowego
40 g płatków jaglanych
100 ml mleka roślinnego niesłodzonego
50 g borówek
10 g erytrytolu
szczypta soli i cynamonu

Przygotowanie: Mleko migdałowe podgrzej, dodaj płatki jaglane, masło, sól, cynamon i erytrytol. Połącz do uzyskania gęstej, jednolitej papki. Dodaj borówki i gotowe!

3. Lody bananowo-migdałowe – 2 porcje

przepisy z masłem migdałowym

B12 W76 T30

Składniki:

30 g masła migdałowego
250 g banana
100 ml mleka roślinnego niesłodzonego
25 g czekolady mlecznej bez cukru + 5-10 ml mleka roślinnego
szczypta soli i cynamonu
11 g wafelków kakaowych bez dodatku cukru marki Wawel
opcjonalnie: sos ZERO słony karmel

Przygotowanie: Banany, masło migdałowe, mleko roślinne, sól i cynamon zblenduj na gładką masę i przełóż ją do foremek na lody wraz z patyczkami. Włóż do zamrażarki na 30 minut, po tym czasie wyjmij dodaj sos ZERO i ponownie włóż do zamrażarki na 30 minut. Następnie rozpuść czekoladę bez cukru, przelej ją do wąskiego kubka i każdy lód zanurz w czekoladzie i oprósz pokruszonymi wafelkami bez cukru.

Mam nadzieję, że wykorzystasz te przepisy z masłem migdałowym również w swojej diecie!

A jeśli chcesz wiedzieć, jak wprowadzić zdrowe jedzenie do swojej diety, jeść zdrowo, smacznie i nie spędzać kilkunastu godzin dziennie w kuchni, dołącz do PROGRAMU DIETA SYSTEMOWA.

Powiązane posty

Jak rozłożyć makro na posiłki?

Rozkład makro w diecie określa, jaki procent całkowitej liczby kalorii pochodzi z każdego z grupy makroskładników, czyli węglowodanów, tłuszczy i białka. Zrównoważone spożycie makroskładników jest

3 Responses

  1. Szczególnie skusiłybyśmy się na lody ale tak naprawdę masło migdałowe pasuje do wszystkiego i na słodko i wytrawnie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *